Suunnistuslähettiläs

Kerttu-kettu

Haluamme, että yhä useampi koululainen saa mukavia ja innostavia kokemuksia koulujen suunnistustunneilla. Kun lapset pääsevät suunnistamaan hyvillä kartoilla mielekkäitä ratoja, voivat he huomata, kuinka hauska harrastus tämä on!

Koulu kartalla -teemaviikot

Keväisin huhti-toukokuussa viikot 14-17 tai lumitilanteen mukaan seuran ilmoittamana ajankohtana. Teemaviikoille seurat valmistelevat mielekkäitä, ikätasoon sopivia suunnistusharjoituksia hyvillä kartoilla.

Kevään ajankohta

on mietitty niin, että tapahtumat toimisivat samalla lapsille ja perheille kannustimena lähteä mukaan seurojen suunnistuskoulutoimintaan.

Seura valitsee itse

resurssiensa mukaan kartat, maastot sekä yhteistyökoulut ja -päiväkodit.

Tukimateriaaliksi

seurat saavat ohjeita ja valmiita pohjia yhteydenottoon sekä tiedottamiseen alueensa toimijoille (päiväkodit, esikoulut, koulut), ideoita toteutukseen sekä Perheseikkailu -materiaalin. Teemaviikot sisältävät myös aktiivisuuskisan.

KOULU_1

Koulu kartalla -teemaviikkojen tarkoituksena on innostaa lapsia suunnistamaan ja liikkumaan luonnossa. Suunnistuksesta halutaan antaa positiivinen, inspiroiva ja hauska kokemus, jonka kautta laji jää tutuksi ja toivottavasti myös sellaiseksi, jonka pariin halutaan palata myös uudestaan.

Suunnistusseurojen tarjoamat suunnistusaktiviteetit kouluille ja päiväkodeille

182227845_10159430976767138_5557868805133359124_n

Koululaisrastit

Seuran laatimat laadukkaat ja innostavat suunnistusharjoitukset! Varmistetaan, että lapset ja nuoret saavat mielekkäitä kokemuksia sopivan tasoisien harjoitteiden parissa, kruunattuna ajantasaisilla kartoilla ja oikeisiin kohteisiin sijoitetuilla rasteilla. Seura lähettää kartat koululle, tarjoaa rastien viennin maastoon sekä rastien tarkistuksen teemaviikkojen aikana.

Perheseikkailu

Teemaviikon päätteeksi esimerkiksi perjantai-iltana tai viikonloppuna seura järjestää Perheseikkailun, joka on suunnattu erityisesti alle 8-vuotiaille lapsille. Perheseikkailu on seuran järjestämä maksuton suunnistustapahtuma, jossa on tarjolla leimausrata, pienet pihaviuhkasuunnistukset, karttamerkkiharjoituksia sekä seuratoiminnan esittelypiste. Toimintapisteillä on seuran henkilöitä opastamassa ja perheet saavat kierrellä tapahtumassa vapaasti noin tunnin ajan.

Suunnistaen lisää liikettä

&

innostavia kokemuksia

Aktiivisuuskisa

Aktiivisuuskisa

Luokille & päiväkotiryhmille

Kerääkö Kerttu-kettu mukaansa kaikki neljä eläinystävää matkalla kohti maalia? Keväällä 2023 koulut ja päiväkodit voivat osallistua aktiivisuuskisaan, missä jokainen teemaviikoilla pidetty suunnistustunti vie luokkaa pelilaudalla eteenpäin kohti maalia. Viidellä suunnistuksen harjoituskerralla tai oppitunnilla luokkanne on auttanut koko eläinystäväjoukon maaliin.

  • Jokainen Koulu kartalla -viikolla pidetty suunnistusoppitunti auttaa Kerttu-kettua eläinystävineen etenemään pelilaudalla eteenpäin.
  • Viidellä suunnistuksen harjoitus- tai oppitunnilla luokkanne on auttanut koko eläinystäväjoukon maaliin.
  • Kaikkien pelilaudalla maaliin asti päässeiden ja suorituskortin 26.5.2023 mennessä palauttaneiden luokkien kesken arvotaan viisi lakritsi- ja rastilippupakettia.

Palautusohjeet: Ota kuva väritetystä pelilaudasta, postaa kuva Instagramiin ja lisää kuvaan tunniste @koulukartalla ja #koulukartallakisa2023 / lähetä Instagramissa käyttäjälle @koulukartalla

_DSC7444
_DSC0888_2

Yhteistyöseurat 2023

MS Parma, Kauhajoen karhu, Vehkalahden Veikot, Lynx, Lapuan Virkiä, Suunta Jyväskylä, Ylistaron Kilpa-Veljet, IF Brahe, Kymin Suunnistajat, Kauhavan Wisa, Kangasala SK, Paimion Rasti, Riihimäen Suunnistajat, Karjaan Ura, Loimaan Jankko, Karjaan Ura, Rasti-Jussit, Hirvensalon Heitto, OK Trian, SK Vuoksi, Kimito Sportförening, Vaasan Suunnistajat ry, Suomussalmen Rasti, Jämsän Retki-Veikot, Rasti-Kurikka, Kuusamon Erä-Veikot, Kuortaneen Kunto, Perhon Kiri, Lapin Veikot, Espoon Akilles