14.10.2022

Seurakoulutuksia marras-joulukuussa 2022!

Koulu kartalla -ohjelma tarjoaa marras-joulukuussa napakoita ja informatiivisia Koulu kartalla -seurakoulutuksia. Etäkoulutuksissa perehdytetään ja innostetaan suunnistusseurojen toimijoita Koulu kartalla -viikkojen toteuttamiseen. Seurakoulutukset toteutetaan alueellisesti kahden tunnin etäkoulutuksina.

Koulu kartalla -etäkoulutuksien sisältö (2-2,5h)

  1. Suunnistusliiton Koulu kartalla –kokonaisuuden esittely osana lasten suunnistajan polkua
  2. Koulu kartalla –viikkojen toteuttaminen: koululaisrastisto, harjoitukset ja Perheseikkailu
  3. Seurojen aikataulu ja viestintä
  4. Esimerkkitapahtumia ja toteutuksia

Lisäksi koulutukseen osallistuville jaetaan extra-materiaalina opetusvideoita ratasuunnitteluohjelman (PurplePen) käytöstä, erilaisten harjoitusten teknisestä toteutuksesta sekä karttojen ekologisesta tulostamisesta.

Aikataulu

Seurakoulutuksen järjestetään alueittain. Mikäli et pääse oman alueen koulutukseen, voit osallistua mihin tahansa tarjolla olevaan koulutukseen.

Kouluttajina toimivat nuoret Koulu kartalla -seurakouluttajat Tessa Salmia, Loviisa Myllymäki, Sonja Julkunen ja Valtteri Heikkinen. Koulutukseen osallistuville jaetaan myös PurplePen -ratasuunnitteluohjelman opetusvideot itseopiskelumateriaaliksi. Opetusvideot ovat tehneet Anna Ojapalo ja Topias Muukkonen.

Koulu kartalla -koulutukset 2022

ma 14.11.         18-20.30           Tessa                Varsinais-Suomi

ke 16.11.          18-20.30           Valtteri             Kaakko

Google Meet on rajoittanut kokousajan tuntiin ja kirjautumiseen tarvitaan Gmail-sähköposti.

to 17.11.           18-20.30           Valtteri             Uusimaa

la 19.11.           13-15.30           Tessa                 Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi

ma 21.11.         18-20.30           Loviisa               Etelä-Pohjanmaa

ti 22.11.            18-20.30           Valtteri             Päijät-Häme

ke 23.11.          18-20.30           Sonja                 Häme

to 24.11.          18-20.30           Loviisa               Savo-Karjala

ma 28.11.         18-20.30           Tessa                 Satakunta

ti 29.11.            18-20.30           Sonja                 Kainuu

ke 30.11.          18-20.30           Sonja                 Keski-Suomi

to 1.12.             18-20.30           Loviisa               Keski-Pohjanmaa

Kouluttajat

Tessa Salmia tessa.salmia (a) gmail.com puh. 040 9631159

Sonja Julkunen sona.julkunen (a) live.fi puh. 050 5052567

Loviisa Myllymäki Loviisa Myllymäki loviisa.49 (a) gmail.com puh. 044 9708576

Valtteri Heikkinen vheikkinen.valmennus (a) gmail.com puh. 045 2052388

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Suomisportin kautta. Ilmoittautumisia pyydetään viimeistään edeltävänä päivänä koulutusta, jotta kouluttaja osaa valmistautua parhaalla tavalla tapahtumaan. Jos ilmoittautuminen on unohtunut, voit tulla mukaan myös ilmoittautumalla vielä ennen tapahtumaa. Etäkoulutusten linkit löydät tältä sivulta ennen koulutusta.

Nuorilta nuorille

Koulutuksien avulla seurassa voidaan vaivattomasti perehdyttää ja rohkaista uusia toimijoita seuratoiminnan jatkuvuuden kannalta tärkeisiin tehtäviin. Esimerkiksi nuorilla on paljon osaamista ja innovatiivisuutta, jota he voivat hyödyntää Koulu kartalla -viikkojen toteutuksessa. Erilaisia tehtäviä on mielenkiinnosta riippuen mm. ratasuunnittelun, rastien viennin, tapahtumasuunnittelun, ohjaamisen ja viestinnän tehtävissä.

Vinkki!
Seuran nuorisotoiminnan vastuuhenkilön toimesta tapahtuva henkilökohtainen pyytäminen osallistumaan mukaan koulutukseen madaltaa varmasti kynnystä nuorten osallistumiselle. Osallistuminen tutulla kaveriporukalla, kokeneemman seuratoimijan lupautuminen tuki- tai ohjaushenkilöksi, tietoisuus tehtävän tärkeydestä seuralle sekä hyödylliset kokemukset ja vastuunotto ovat myös hyviä kannustumia nuorille osallistumiseen.

Lähde mukaan yhteistyöhön!

Koulu kartalla -koulutuksiin osallistujat saavat koulutuksista ohjeiden ja vinkkien lisäksi paljon materiaalia kevään Koulu kartalla -viikkojen toteuttamiseen. Seuran käytössä on dokumenttipohjia, sähköpostipohjia, viestintäohjeita ja markkinointimateriaalia. Perheseikkailujen toteuttamiseen seurat saavat maksuttoman materiaalipaketin. Teemaviikkojen valtakunnallinen viestintä ja haastekilpailu tukevat seurojen koulusuunnistusyhteistyön toteutumista, perheiden tavoitettavuutta ja positiivisen käsityksen muodostumista lajista.

Koulu kartalla -viikkojen toteutuksen laajuuden seura määrittelee itse. Se kuinka monelle koululle tai kuinka monta harjoitusta lähdetään toteuttamaan, on vapaasti valittavissa. Kevään ajankohta on mietitty niin, että tapahtumat toimisivat samalla lapsille ja perheille sopivana ajankohtana lähteä mukaan seurojen suunnistuskoulutoimintaan.

Koulu kartalla -teemaviikkoihin kuuluvissa Perheseikkailuissa koululaisten ja päiväkoti-ikäisten perheet kutsutaan seurojen valitsemana arki-iltana tai viikonloppuna tutustumaan suunnistukseen erilaisten toiminnallisten harjoitteiden kautta. Perheseikkailussa myös seuratoiminnan markkinointiin on kiinnitetty huomiota. 

Tavoitteena yhä laajempi toimintamalli

Viimeisen kaksi vuotta 30 suunnistusseuraa on ollut toteuttamassa Suunnistusliiton kanssa yhteistyötä Koulu kartalla -viikoilla. Nyt kutsumme yhä useampaa seuraa mukaan toimintamalliin, jotta yhä useampi lapsi voisi saada positiivisia kokemuksia suunnistuksesta ja innostua siitä monipuolisena, hauskana ja kehittävänä harrastuksena!

"Ohjeet ovat selkeät ja valmiin materiaalin määrä valtava, aina sähköpostiviesteistä alkaen! Tähän on helppo liittyä mukaan, vaikka ei olisi kuin yksi toimija, sillä lähes kaikki on mietitty valmiiksi."

Yhteistyöseuran toimija

Koulukartalla.fi 
Instagramissa @koulukartalla

Lue lisää:

Suunnistusliiton uutinen 31.10.2022

Tiedustelut:

Suunnistusliiton nuoriso- ja koulutuspäällikkö

Katri Lindeqvist

katri.lindeqvist (a) suunnistusliitto.fi